Find your Game Find your Magic|espairos@gmail.com

Lord of the Rings RPG

  • Lord of the Rings RPG

Lord of the Rings RPG - Μια γρήγορη ματιά

Το Lord of the Rings είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά RPG του κόσμου της Μέσης Γης (μετά το MERP [Middle Earth RolePlaying 1982-1992] και το One Ring [2011-2020]), το οποίο κυκλοφόρησε από την Decipher Inc το 2002, συνοδεύοντας την τότε «φρέσκια» και ολοκαίνουργια ομότιτλη τριλογία ταινιών (God! I feel old…).

Το σύστημα αποτελούσε μια προσαρμογή του συστήματος CODA (Star Trek Roleplaying Game), ένα skill-based σύστημα που χρησιμοποιεί 2 εξάπλευρα ζάρια για να ρολλάρει το οτιδήποτε. Όπως στα περισσότερα Συστήματα οι παίκτες έχουν 6 χαρακτηριστικά (ναι τα ίδια 6 με το DnD αλλά με άλλες ονομασίες, τι θες τώρα;), 4 saves, μια στοίβα hit points και πολλά skills με ακόμα περισσότερες εξειδικεύσεις. Αλλά!. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, (δλδ το DnD) η πανοπλία σοκάρει την εισερχόμενη ζημιά και δεν επηρεάζει το πόσο πρέπει να φέρει άλλος στο to-hit, όσο περισσότερη ζημιά τρως και όσο περισσότερο κουράζεσαι, αρχίζουν και στοιβάζονται penalties στην ζαριά σου. Μια ακόμα διαφορά είναι η αναβάθμιση (το λεβελ απ ντε), όπου το σύστημα σου δίνει 5 πόντους να ξοδέψεις σε οτιδήποτε, αντί για συγκεκριμένα πράγματα ανά επίπεδο. Και τέλος το σύστημα στηρίζει το Multiclass… Θες έναν Rogue, Noble, Warrior, Ranger, Magician, Trader, Cartographer; ΑΝΕΤΑ!

Δυστυχώς το Παιχνίδι αυτό δεν κράτησε πολύ. Η εταιρία έκλεισε το 2006, κόβοντας στην μέση την ανάπτυξη του παιχνιδιού, έχοντας βγάλει μόνο 6 supplements (2 map supplements, 2 movie supplements, 1 Monster Manual and 1 locale supplement for Moria). Οι σχεδιαστές όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Ανέβασαν τα επόμενα 2 supplements (Mass combat, and Siege) που είχαν έτοιμα στο διαδίκτυο και ξεκίνησαν ένα Webzine (Hall of Fire) όπου επέκτειναν, διόρθωσαν και ανέπτυξαν το παιχνίδι κλείνοντας «τρύπες» στους κανόνες και δίνοντας βάθος με προσαρμογές για κάθε Εποχή και περίοδο στην ιστορία της Μέσης Γης. Ακόμα και όταν 7 χρόνια μετά σταμάτησαν, έδωσαν στους επίδοξους DΜ ένα πανίσχυρο όπλο: την λογική για το πώς να φτιάξεις νέους λαούς, τάξεις, τέρατα, ξόρκια και πρακτικά το οτιδήποτε για το εκάστοτε campaign.

Αυτό σε συνδυασμό με την νέα έκδοση του συστήματος CODA κάνουν το παιχνίδι αυτό την χαρά του DM… (ή τέλος πάντων του συγκεκριμένου καμένου DM)

Για τον κόσμο δεν θα πω πολλά (Όχι actually δεν θα πω πολλά μην φεύγετε τρέχοντας…). Τα βασικά τα ξέρει και η κουτσή Μαρία (όχι εσύ Μαρία, άλλη Μαρία) ναι ήταν τα ξωτικά, ήταν οι Νάνοι, ήταν το Κακό, μετά ήρθαν οι άνθρωποι, φτιάχτηκαν κάτι δαχτυλίδια, σκάσανε μύτη τα Χόμπιτ, τρέχανε να κάψουν ένα δαχτυλίδι ενώ γύρω τους γινόταν τσι κολάσεως, ανεβήκαν στο Βουνό του Χαμού (γιατί σε ολόκληρο πλανήτη που να βρίσκουν άλλο ηφαίστειο) ρίξανε μέσα το δαχτυλίδι και μπουμ. Επίλογος, επίλογος επιλόγου, επίλογος του δεύτερου επιλόγου και CUT!

Το θέμα είναι όμως τι οδήγησε εκεί? Τι συνέβαινε ενώ τρέχανε τα γεγονότα? Που στο καλό ήταν τα Ξωτικά και οι Νάνοι (όχι τα ξωτικά δεν πήγαν με teleport στο Φαράγγι του Χελμ)? Γιατί τα ξωτικά έφτιαξαν τα δαχτυλίδια και τρέχανε όλοι? Πως και γιατί οι Άνθρωποι του Νουμενορ (Ατλαντίδα φάση) αποφάσισαν ότι ήταν καλή ιδέα να επιτεθούν στην χώρα των θεών? Και τέλος πως η κόντρα τριών αδερφών προκάλεσε τον θάνατο του μισού πληθυσμού του πλανήτη και πρακτικά Ο,ΤΙ καταστροφή συνέβη τα επόμενα 10.000 χρόνια…

Οκ ίσως μιλήσω περισσότερο για το LotR… but not here… not now… but soon…

The Lord of the Rings Expert: Στρατής Πατσουράκης

Είμαι ο Στρατής. Και όπως δηλώνουν όλοι στον σύλλογο για κάποιο λόγο είμαι ο ειδικός σε θέματα Lord of the Rings του συλλόγου. Well that I am Deal with it. Όπως έχετε ήδη καταλάβει με διακατέχει μια μετριοφροσύνη στο θέμα. Ήρθα στον Σύλλογο το Σωτήριο Έτος 2009 για να παίξω Lord of the Rings και έπαιξα για έναν χρόνο και από τότε είμαι ο μόνιμος DM για τα campaign στον αγαπημένο κόσμο του Τόλκιν. Δεν ξέρω γιατί κανένας δεν με θέλει παίχτη… μάλλον μάθαν από τον DM που με ανέχτηκε ότι τον διόρθωνα κάθε τρεις και λίγο σε αυτά που περιέγραφε (ήρωας ρε Στέλιο ΗΡΩΑΣ).Τέλος πάντων παίζω τα πάντα τρέχω τα πάντα, είμαι καλή παρέα, αγαπάω τους παίχτες μου, παίζω με την ψυχούλα τους, τα νεύρα τους κλπ. Τυπικός DM.

Things to know about me: Μιλάω μισά Ελληνικά half English. Μην με τριγκάρεις για LotR αν δεν είσαι έτοιμος για 8ωρο σεμινάριο επί του θέματος. Έχω ουρά προτεραιότητας για τους μελλοντικούς παίχτες LotR κάνε κράτηση.

SHARE THIS STORY ANYWHERE YOU LIKE

SHARE THIS STORY ANYWHERE

LATEST NEWS

LATEST NEWS

JOIN THE COMMUNITY

Login / Σύνδεση – Για να κάνετε εγγραφή επιλέξτε όνομα χρήστη και συμπληρώστε το email σας.

JOIN THE COMMUNITY

Καταχωρήστε εδώ το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και γίνετε μέλος της μεγάλης κοινότητας.

SOCIAL MEDIA

2022-01-09T03:30:19+02:00
Go to Top