ΦΙΛΟΙ

ΟΜΑΔΕΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1st MAD COMICFEST 2003

O ΕΣΠΑΙΡΟΣ συμμετέχει με περίπτερο στο πρώτο (και μοναδικό) MAD Comicfest που έγινε στις 9-10 και 11 Μαΐου 2003 δίπλα από την σχολή καλών τεχνών στον Ταύρο. Μέλη του ΕΣΠΑΙΡΟΥ συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση για όλο το τριήμερο. Η αρχή με τα φεστιβάλ έγινε εδώ! Σε έναν χώρο 1000τμ, παρουσιάστικαν κόμικς, φιγούρες δράσης, κινούμενα σχέδια, πολλά παιχνίδια και όχι μόνο. Συλλέκτες παρουσίασαν τις δικές τους προσωπικές συλλογές από κόμικς. Παρουσιάστικαν έργα νέων Ελλήνων σκιτσογράφων και όσοι επισκέφθηκαν το «Μad Comicfest» είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν πολλά συλλεκτικά δώρα.

Athens con

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγαλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.

COMICDOM

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Φantasticon

To Φantasticon είναι το πρώτο ευρύ και οργανωμένο φεστιβάλ τέχνης το οποίο έχει στόχο την επί της ουσίας υποστήριξη και διάδοση της κουλτούρας του φανταστικού στη χώρα μας. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα παιχνίδια και τις εικαστικές τέχνες.

Will o’ Wisps Festival

Το Will o’ Wisps Festival «Ο Παραμυθένιος Κήπος» το ελληνικό fairy fair. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όσους αγαπούν τα παραμύθια και τους φανταστικούς κόσμους, σε εκείνους που δεν σταματούν να ελπίζουν, σε όσους αγαπούν την τέχνη, την αφήγηση και τα παιχνίδια. ‘Ο Παραμυθένιος Κήπος’ το 2019 πήρε τη σφραγίδα αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ και βασικό όραμα του Will o’ Wisps είναι να πραγματοποιεί φεστιβάλ όπου τα έσοδα θα δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

FANTASY FESTIVAL

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Φεστιβάλ που προάγει τις τέχνες, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική συνείδηση και την ελευθερία της έκφρασης και απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπάνε το Φανταστικό και τα σχετικά χόμπι και δραστηριότητες που απορρέουν από το είδος.

Το Φεστιβάλ συγκεντρώνει τους επιχειρηματίες και τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φανταστικού, φιλοξενώντας πληθώρα μοναδικών εκθεμάτων και εμπνευσμένων έργων τους, όπως βιβλία, comics, περιοδικά, επιτραπέζια παιχνίδια, RPG’s, card games, videogames, collectibles, αναμνηστικά αντικείμενα, χειροτεχνίες, κοσμήματα, κατασκευές, ρουχισμό, αξεσουάρ, εικαστικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και άλλα.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα διάφορες οργανωμένες παράλληλες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όπως ομιλίες, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, επιδείξεις, τουρνουά παιχνιδιών και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ή ακόμα και να συμμετέχει.

ΟΜΑΔΕΣ

Athens Vampire LARP

Το Athens Vampire LARP είναι ένα Θεατρικό Παιχνίδι Ρόλων βασισμένο στον Κόσμο του Σκότους και το Vampire: the Masquerade 5η Έκδοση. Στο παιχνίδι, οι παίκτριες-ες δημιουργούν και υποδύονται ως χαρακτήρες τους βρικόλακες που απαρτίζουν την Αθήνα και τον Ελλαδικό χώρο.

Τα δραματικά δρώμενα του κάθε χαρακτήρα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει και να επιτύχει στον Αιώνιο Πόλεμο των βαμπίρ, συνθέτουν την ιστορία των Αθηνών στον Κόσμο του Σκότους. Πατριές βρικολάκων, αγέλες λυκανθρώπων, και μαγικά τάγματα παλεύουν μεταξύ τους για έλεγχο και εξουσία επί των θνητών.

Οι ιστορίες του Athens Vampire LARP πραγματεύονται θεματολογία πολιτικού και προσωπικού τρόμου, αντλώντας έμπνευση από την Ελληνική μυθολογία και λαογραφία, την Γοτθική λογοτεχνία, την Punk αισθητική, και την σύγχρονη πολιτική και ιστορία του κόσμου μας.

LARP Club of Greece

Στο Άλσος Συγγρού, κάθε Κυριακή 12:00 μέχρι τη δύση ηλίου.
Τα παιχνίδια και οι ομάδες είναι οι : Dark Schemes, Court of Korfov, Tales of Annor, Norsemen, Dihonea, Aeonia, Τάλως Brotherhood, Lands of Celestra.

Ντοκιμαντερ του VICE για το LARP

TALES OF ANNOR

Οι Ιστορίες του Άννορ είναι ένα πόνημα – προϊόν αγάπης και πάθους – παικτών της ελληνικής κοινότητας LARP. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι και θα είναι πάντα Από Παίκτες Για Παίκτες.
Σκοπός και όραμα των σχεδιαστών του παιχνιδιού είναι να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα LARP, το οποίο θα μπορεί να στεγάσει και να αφομοιώσει την έμπνευση και τη μοναδικότητα των παικτών του.

20 YEARS ESPAIROS

20 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ.

JOIN THE COMMUNITY

Login / Σύνδεση – Για να κάνετε εγγραφή επιλέξτε όνομα χρήστη και συμπληρώστε το email σας.

JOIN THE COMMUNITY

Καταχωρήστε εδώ το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και γίνετε μέλος της μεγάλης κοινότητας.

SOCIAL MEDIA