ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΠΑΙΡΟΣ

WHAT IS ESPAIROS

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ?

Η έδρα μας βρίσκεται Πατησίων 155 στo κέντρο της Αθήνας ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους από όποιο μέσο μεταφοράς κι αν επιλέξουν.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ?

Το Ελληνικό Σωματείο Παιχνιδιών Ρόλων και Στρατηγικής είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2001 από ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα παιχνίδια και τις στιγμές που αυτά προσφέρουν.

Κύριος σκοπός του Σωματείου είναι να παρέχει σε όλους τους λάτρεις του είδους τον χώρο και τις συνθήκες για ατελείωτες ώρες άνετου και ευχάριστου παιχνιδιού. Ο Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ. είναι ένα στέκι, ένα κοινό σημείο συνάντησης, για όλους όσους αγαπούν την περιπέτεια μέσα από τη σφαίρα της φαντασίας.

Τα μέλη μας, μπορούν να δημιουργήσουν κόσμους, ιστορίες, τέχνη, ακόμη και δικά τους συστήματα, καθώς δεν είμαστε προσκολλημένοι σε συγκεκριμένες εταιρείες ή τύπους παιχνιδιών, αλλά στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό, είτε είναι στρατηγικής, είτε φαντασίας, ρόλων, επιτραπέζια, συλλεκτικών καρτών, με μινιατούρες, κ.ο.κ.

Πέρα από αυτό, επιθυμία μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς την κοινότητά μας και γι αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις, τουρνουά και διαγωνισμούς ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε οργανώσεις οι οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο. Έτσι φέρνουμε κοντά μας όλους τους Role players, αναγνώστες ιστοριών του φανταστικού κάθε είδους, video gamers, θεατές ανάλογων ταινιών, δημιουργούς και καλλιτέχνες του χώρου, προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε τα παιχνίδια σε βάθος και επεκτείνοντάς τα συνεχώς για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας.

Επιπλέον, σκοπός μας είναι η ενημέρωση των παικτών γύρω από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και οι εξελίξεις αυτών όπως: νέα παιχνίδια, αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων από το χώρο το δικό μας, αλλά και από αυτόν του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και των παιχνιδιών του Η/Υ. Για τον λόγο αυτό διαθέτουμε βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών από τα κλασικά και αγαπημένα μας, μέχρι και τις τελευταίες εκδόσεις. Η συλλογή μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών με τα οποία ασχολούμαστε ενώ ταυτόχρονα ανανεώνεται συνεχώς, δίνοντας στα μέλη μας τη δυνατότητα να δοκιμάζουν και νέα παιχνίδια.

Το έργο του Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ. δεν τελειώνει όμως εδώ. Τα παιχνίδια ρόλων και στρατηγικής δεν έχουν όρια, είναι μια κοινωνική και δημιουργική δραστηριότητα με πολυδιάστατες επιλογές και δυνατότητες. Μοναδικοί φραγμοί είναι αυτοί της δικής μας φαντασίας. Τους ίδιους φραγμούς έχει και ο Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ., του οποίου οι δραστηριότητες δεν μπαίνουν μέσα σε κάποιο πλαίσιο, αλλά συνεχώς επεκτείνονται και μεταλλάσσονται ανάλογα με τις δικές μας προσδοκίες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ?

Για να γίνει κάποιος μέλος δεν έχει παρά να μας επισκεφτεί από κοντά, να συμπληρώσει μια αίτηση και να την υποβάλει σε οποιοδήποτε μέλος του Σωματείου ή να την αποστείλει στο e-mail: espairos@gmail.com. Το υποψήφιο μέλος πρέπει να έχει δύο τακτικά μέλη που το προτείνουν και προσυπογράφουν στην αίτηση αυτή..

Η αίτηση θα προωθηθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι αρμόδια για την εγγραφή του νέου μέλους.

Το κόστος εγγραφής είναι 10 € και η συνδρομή είναι μηνιαία, ύψους 10 € για όσο καιρό το μέλος είναι δόκιμο.

Το εγγραφόμενο μέλος παραμένει δόκιμο για διάστημα από πέντε έως επτά μήνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο φροντίζει ώστε η μετατροπή δόκιμου σε τακτικό μέλος, να συμπίπτει με την έναρξη κάποιου ημερολογιακού τριμήνου.

Για τα τακτικά μέλη η συνδρομή είναι 180 ευρώ το χρόνο εφάπαξ ή 4 τριμηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ.

Με την εγγραφή ως μέλος αποδέχεστε το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό του Σωματείου.

Σημείωση: Όποιος το επιθυμεί μπορεί να έρθει στο χώρο του Συλλόγου δοκιμαστικά, ως φιλοξενούμενος μας, μέχρι τέσσερις φορές, να δει τον χώρο, να συμμετέχει στις δραστηριότητες μας, παίζοντας ή να παρακολουθώντας τα παιχνίδια μας πριν αποφασίσει αν θέλει να γίνει μέλος ή όχι.

ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ?

Η λειτουργία του Συλλόγου  Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ. γίνεται από τα μέλη του. Κάθε χρόνο η Γενική Συνέλευση, που αποτελεί το ανώτερο διοικητικό όργανο, μετά από ψηφοφορία, ορίζει το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο. 

Το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο, διοικεί το Σωματείο και διαχειρίζεται γενικά τις υποθέσεις και την περιουσία του σύμφωνα με τον Νόμο, το Καταστατικό και τον Εσωτερικό Κανονισμό. Φροντίζει για την εκπλήρωση των σκοπών του Σωματείου, προσλαμβάνει και απολύει το έμμισθο προσωπικό του, συγκαλεί την Γενική Συνέλευση, συντάσσει τον ετήσιο προϋπολογισμό, εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και γενικά ασχολείται με κάθε θέμα που αφορά στην λειτουργία και την δραστηριότητα του Σωματείου, εκτός από εκείνα για τα οποία σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό είναι αρμόδια η Γενική Συνέλευση.

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γίνονται δημόσια ως προς τα μέλη του Σωματείου. Οι ημερομηνίες των τακτικών συνεδριάσεων δημοσιοποιούνται στον ιστότοπο του Σωματείου τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα. Οι ημερομηνίες  δε των εκτάκτων συνεδριάσεων δημοσιοποιούνται  όταν αποφασιστούν.

Για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο,  με απόφασή του, μπορεί να αποφασίζει την ίδρυση και λειτουργία Εφορειών. Οι Εφορείες αποτελούνται από μέλη του Σωματείου που δεν ανήκουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά σε συνεργασία με αυτό, τους ανατίθεται η  διεκπεραίωση συγκεκριμένων λειτουργιών του Σωματείου.

COVID 19 POLICY ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ

Η Φυσική έδρα του Συλλόγου έχει χαρακτηριστεί χώρος αμιγώς εμβολιασμένων. 

Σύμφωνα με τις νομοθεσίες του κράτους όσο αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας, στη φυσική έδρα του Συλλόγου θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι, και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Παρακαλείστε να έχετε πάντα μαζί σας τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία, σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή.

Η χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με απόφαση της διαχείρισης της πολυκατοικίας.

GAMES

d&d
WoD
GW
shadowrun
Dresden

ΕΣΠΑΙΡΟΣ GALLERY

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

20 YEARS ESPAIROS

20 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου.
I Accept

JOIN THE COMMUNITY

Login / Σύνδεση – Για να κάνετε εγγραφή επιλέξτε όνομα χρήστη και συμπληρώστε το email σας.

JOIN THE COMMUNITY

Καταχωρήστε εδώ το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και γίνετε μέλος της μεγάλης κοινότητας.

SOCIAL MEDIA